Muziekvereniging Sint Radboud houdt zich aan de corona maatregelen zoals opgesteld door de RIVM en de KNMO.
Klik hier voor het coronaprotocol

Wil je ons sponsoren?


Dat kan heel gemakkelijk. Koop bij de bekende online winkels via deze link en een percentage van je bestelbedrag gaat naar onze vereniging!

Harmonieorkest

De harmonie van Sint Radboud is met zo'n 60 mannen en vrouwen een modern blaasorkest, waarin alle instrumenten zijn vertegenwoordigd in zowel de hout- als koperblazersgroepen. 

Leerlingenorkest

Sint Radboud heeft een eigen leerlingenorkest met leerlingen van jong en oud. Alle leerlingen hebben individueel les. Samen spelen is leuk en leerzaam! Kom vooral eens kijken!

Promskoor

Het Promskoor Schiedam bestaat uit 30 enthousiaste mannen en vrouwen, die allen een stemtest hebben gedaan om toegelaten te worden. De combinatie met het harmonieorkest van Sint Radboud maakt ons uniek. We hebben daardoor een zeer gevarieerd repertoire, van klassiek tot pop en alles daar tussenin. Deze combinatie maakt het mogelijk dat wij optreden voor een groot publiek zoals bij onze jaarconcerten. Wij treden ook op in kleinere setting, begeleidt op piano of door een ensemble uit het orkest. Het koor staat onder de vakkundige leiding van onze dirigent Laurens de Boer

Het Promskoor repeteert op woensdagavonden van 20.00 - 22.00 uur. Heb je een goede zangstem en wil je graag eens kennismaken met onze manier van instuderen? Neem dan contact met ons op! We zijn in bijna alle stemgroepen op zoek naar versterking!

Radboud investeert in muziekonderwijs

Het is ons weer gelukt om in samenwerking met enkele basisscholen in Schiedam-Noord een nieuwe introductiecursus blokfluit te starten. Afgelopen week startten 13 enthousiaste leerlingen tijdens de na-schoolse activiteit de eerste lessen op De Vlinder, De Violier, CBK en de Regenboog. Muziekonderwijs door en in samenwerking met basisscholen krijgt gelukkig weer de broodnodige aandacht. Mede door de betrokkenheid van koningin Maxima en het Oranjefonds worden er steeds meer initiatieven ontwikkeld. Zo ook in Schiedam waar Radboud flink aan de weg timmert met blokfluitlessen en muzieklessen op blaasinstrument en slagwerk. Muziek maken, zo is wetenschappelijk bewezen, is goed voor de hersenen en maakt slimmer! Daarnaast is het vooral ook leuk om samen muziek te maken, bijvoorbeeld in een orkest. Bij Radboud doen leerling-muzikanten dat in het leerlingenorkest en treden een paar keer per jaar op o.a.. tijdens de Kinderboekenweek en in de Efteling.

Meer weten? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met je op!

Vind je ons leuk?

 

Bezoek eens een repetitie

Wij repeteren op de volgende dagen:

Leerlingenorkest | Dinsdag 18:45-19:45 uur
Harmonieorkest | Dinsdag 20.00-22:00 uur
Promskoor | Woensdag 20.00-22:00 uur

Bezoek ons verenigingsgebouw

Kerkweg 46a 
3124 KE Schiedam 
Nederland

Bezoek onze sociale netwerken

Ga naar boven